- ကာကာ တို့ ရေ ဖုန်းဘေ ၅၀၀၀ ဝင်ယူနော်
- ကာကာအချော တွေ စုစည်းမူ
- ကာကာတွေဆီမပို့ခင်လေး
- ကာကာတို့ဆောင်ထားသင့်တာလေး
- ကာကာ ခြေနာ ပြန်ကောင်းဖို့ မျှော်လင့်
- ကာကာတို့ ဆိုးကြည့်နော် လှသော
- လစာထုတ်ပြီးပြီလား ကာကာတို့ရေ
- ကာကာတို့အတွက်မင်မင်တို့
- မိတ်ဆွေတို့ အကြိုက်ဆုံး ကာကာဆိုင်ရဲ့ ဘိလပ်ရည်က
လက်ဖက်ရည်ဆိုင်အမျိုးအမည်၊ ဘောလုံးသမားအမည်နဲ့ ဘာမှန်းမသိတာတွေ ရောထွေးနေတယ်။ ကူးယူတင်ပြမယ်။ ကျေးဇူး။
ကာကာဆိုင်ဆိုတာ ဟိုးအရင်ရန်ကုန်မှာ ကိုလိုနီခေတ်က အိန္ဒိယလူမျိုးတွေ ဖွင့်ခဲ့တဲ့ လက်ဖက်ရည်ဆိုင်ကို ခေါ်ခဲ့ကြတယ်။ ဆိုင်အဝင်ဝမှာ ဒန်ရေနွေးအိုးကြီးတွေရှိတယ်။ လက်ဖက်ရည်ဖျော်ဖို့အတွက် ရေနွေးအဖြူအတွက် တည်ထားတဲ့ငါးကြင်းကွက်ကြေးပြားနဲ့ လုပ်ထားတဲ့ ကြေးဘွိုင်လာအိုးကြီး။ အဲ့ဒီအိုးကြီးတွေရဲ့ အစကတော့ အိန္ဒိယနိုင်ငံ အနောက်တောင်ပိုင်း အာရေးဗီးယား ပင်လယ်ကမ်းခြေက စတင်ခဲ့တယ်။ အဲဒီခေတ်အခါက ကာကာဆိုင်တွေမှာ လက်ဖက်ရည်ဖျော်တဲ့အခါ မတ်ခွက်ကြီးထဲကို ဘွိုင်လာအိုးထဲက ရေနွေးဖြူကိုယူ လက်ဖက်အချိုခြောက်ကိုထည့်၊ သကြားနဲ့ နို့ဆီပေါင်းပြီး အပေါ်အမြင့်ကြီးကိုမြှောက်၊ ခွက်လှဲ့ သွန်ချရင်းဖျော်တာ။ အမြုပ်တွေနဲ့ပေါ့။ လက်ဖက်ရည်နဲ့တွဲစားဖို့က ချာပါတီ၊ အာလူးပူရီ၊ ပလာတာမျိုးစုံစတဲ့ အိန္ဒိယမုန့်မျိုးစုံလည်းရှိတာပေါ့။ "ကာကာဆိုင်" လေး ဖွင့်ပေးတော့မလို့ဗျို့။ (ကာကာဆိုင် - Kar Kar Sine)
Photo of Kwee Taung ကာကာဆိုင်
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment