အိမ်မှာကြော်သည်။ လွယ်လွယ်လေး။ ပဲမူံ့အစိမ်း ပေါင်းအိုးဆန်ချဉ်ခွက်တခွက်၊ ပြောင်းဖူးကော်မူံ့ ထမင်းစားဇွန်းတဇွန်း ပြစ်နိုင်သမျှပြစ်ပြစ်လေး ညှစ်ဘူးနဲ့ ညှစ်ချလိုရတဲ့ အနေအထားပဲရေထည့်မယ်နော်၊ ကျဲသွားရင် အဆင်မပြေ၊ မုန့်မလှ၊ မနီတင်ထားတဲ့ပုံတောင် ရေနဲနဲများသွားလို့ သိပ်မလှဘူး။ ဆားကပါလေရုံနဲနဲပဲထည့်၊ ငံသွားရင်စားမကောင်းဘူး၊ အားလုံးပြီးသွားရင် ညှစ်ဘူးလေးထဲထည့်ပြီး ဆီထဲကို အခွေလေးတွေ ညှစ်ချပါ။ ဆီများများလေးထဲ မီးအလတ်လောက်နဲ့ကြော်။ ရပါပြီ စာကလေးခွေကြော်။ သင်ဆရာမြင်ဆရာ ကြားဆရာအားလုံးကို ဂါရဝပြုပါတယ်၊၊ ချစ်သူငယ်ချင်းအားလုံးကို ချစ်ခင်လေးစားတဲ့ မနီ(နော်ဝေး)
ပုံအတွက် ကျေးဇူး။
မြန်မာပြည်လုပ် ပဲခွေ ခေါ် စာကလေးခွေ ခေါ် မုံ့ဩဇာကို နယူးဒေလီမှာလည်း မရောင်း။ ယူအက်စ်အေမှာလည်း မရှိပါ။ ဒါပေမဲ့ ဆင်တူ တာတွေရှိတယ်။ အိန္ဒိယကနေ အထုပ်နဲ့လာတယ်။ ကောင်းတယ်။ နန်းလုံးသေးတာများတယ်။ ချေထားပြီးသား။ ကောင်းတာဘဲ။
ကျွန်တော်က တခါတလေ နေ့လယ်မှာ ခရမ်းချဉ်သီးလေး ပါလေကာ၊ ကြက်သွန်နီလေးနည်းနည်းနဲ့ သုပ်စားတယ်။ ငံပြာရည် အနံ့လေးပါယုံသာ။ ကောင်းတယ်။
တောတွေမှာ ဆွမ်းလောင်းတိုင်း သစ်စေးသုတ်ခံတောင်းကြီးနဲ့ အပြည့်ရတယ်။ အထားလည်း ခံတယ်။
မြန်မာ့နည်း မြန်မာ့ဟန် မုံ့ကိုတော့ ပိုကောင်းတယ်ထင်တယ်။
ကွန်မင့် ၂ ခုကို စာထဲ ဖြည့်လိုက်မယ်။ ကျေးဇူး။
၁။ မွန်ပြည်နယ်မှာတောစာကလေးခွေလို့ခေါ်ကြပါတယ်
၂။ အညာအလှူတွေမှာ ဒါနလောင်းတယ် မုံ့ဩဇာလို့ သမီးတို့ဆီမှာခေါ်ပါတယ်
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment