စားကောင်းအောင် နည်းနည်း ပြင်ပါမည်။
ပဲလိပ်ပြာကို ဆူးပုတ်ရွက်(ဆူးပုပ်ရွက်) ခတ်ချက်
ချက်နည်းသိချင်သူတွေအတွက်ပါနော်
ကြက်သွန်ဖြူနီဂျင်းကြိတ်ထားတာကိုဆီသတ်ပါ
ရေခမ်းရင်(ရေခန်း) နနွင်း ငြုပ်သီးအရောင်တင်အနည်းငယ်ထည့်ပါ
ခရမ်းချဥ်သီးကြိတ်ထားတာထည့်မွှေပါ
ရေခမ်း(ရေခန်း)ရင် ပဲလိပ်ပြာ အခွံသင်ထားတာထည့်မွှေပါ
ရေထည့်တည်ထားပါ ဆားထည့်ပါ
ပဲမအိသေးရင် ရေထည်(ရေထပ်)ထည့်ပါ
အိခါနည်းမမွှေပါနဲ အိသွားရင် ဆူးပုတ်ရွက်(ဆူးပုပ်ရွက်) ခတ်ပါ
အရည်လေးနဲ့စားချင်ရင် အရည်ရှိတုံး ဆူးပုတ်(ဆူးပုပ်)ခတ်ပြီး ခဏနေရင် စားလို့ရပါပြီ (Lay Ma Ma)
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment