အစအဆုံး ကူးမတင်တော့ပါ။ ပြင်စရာနည်းနည်းကိုသာ ထောက်ပြမယ်။
ထမင်းသုပ်ဆိုတော့ ထမင်းအဓိကတော့ပေါ့ ကျန်တဲ့ တန်ဆာပလာ(အဆာပလာ) လေးတွေက ကိုယ့်ထည့်လို့လွယ်သလောက်ပေါ့။
ပြည်မှာကတော့ အနံမွှေးတဲ့ အင်ဖတ်ထဲ(အင်ဖက်ထဲ) ထမင်း နည်းနည်းထည့်ပြီး
တန်ဆာပလာ
မြန်မာအဘိဓာန် အကျဉ်းချုပ် (၁၉၇၉) စာမျက်နှာ ၁၂၃
၁။ ဆင်ယင်ဝတ်စားစရာ။ နားတောင်းသစော တန်ဆာပလာ။
၂။ လက်နက် ကိရိယာ။ စစ်ကရိယာ တန်ဆာပလာတို့အတွက် များစွာမသုံးဘဲ။
အဆာ
မြန်မာအဘိဓာန် အကျဉ်းချုပ် (၁၉၈၀) စာမျက်နှာ ၄၆
၁။ အဝတ်အထည် စသည်တို့တွင် မရက်ပဲ ချန်ထားသော ချည်မျှင်။ အစွန်းအမြိတ်။ (မှတ်ရန် မရက်ဘဲလို့ မရေးပါ။)
၂။ မူလအရင်းခံဖြစ်သောအရာတွင် ပိုမိုကောင်းမွန်အောင် မွမ်းမံသည့်အနေဖြင့် ထပ်လောင်း ရောစွက်သောအရာ။ လဘက်စိုကို ရှေးအထက်ကျော်ကာရီက နှမ်းဆီနှင့် စိမ်ထားပြီး နှမ်းလျှော် ပဲလှော် စသော အဆာများဖြင့် ရောယှက်၍။
အဆာသွတ် (အလွန်မှားနေကြသည့် စကားလုံး)
ပိုမိုကောင်းမွန်အောင် မွမ်းမံသည့်အနေဖြင့် မူလပင်ရင်းဖြစ်သော စားစရာတခုအတွင်းသို့ ဖြည့်သွင်းသည်။
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment