ဆီချက်၊ မုံ့တီ၊ မုံ့ဟင်းခါး၊ ခေါက်ဆွဲ၊ မြီးရှည်၊ ကြာဆံဟင်း စတဲ့ စားစရာတွေကို နေရာဒေသအမျိုးမျိုးမှာ နည်းနာအမျိုးမျိုးနဲ့ ကြော်လှော်ချက်ပြုတ်ကြပါတယ်။
ကျွန်တော်ကတော့ ဆေးကျောင်းသားဘဝတုန်းက မန္တလေး ဈေးချို၊ ညဈေးတန်းက ဆီချက်ခေါက်ဆွဲကို သတိအရဆုံး။ တွန်းလှည်းနဲ့ လာရောင်းတယ်။ ဟင်းရည်အိုးကြီးက ရေနွေးငွေ့တွေ တလူလူထွက်နေတယ်။ ရှေ့ အပေါ်နားမှာ ချိတ်ဆွဲထားတဲ့ ပြုတ်ထားပြီသား ကြက်ကောင်တွေ။
ဆိုင်ရှင်က တပွဲစာ၊ နှစ်ပွဲစာခေါက်ဆွဲကို သံဇကာကြီးထဲထည့်ပြီ။ ပွက်ဆူနေတဲ့ ဟင်းရည်အိုးထဲကို ခဏတာစိမ်လိုက်ပြီး ကြွေပန်းကန်လုံးထဲကို ထည့်လိုက်တယ်။ ကြက်သားကို ဒါးနဲ့စဉ်း ရောပေးတယ်။ ကြက်သွန်ဖြူနဲ့ သတ်ထားတဲ့ ဆီခံထားတယ်။ အချဉ် ပါမယ်။ တရုပ်နံနံပင်နဲ့ ဟင်းရည်ပါမယ်။ အငန်၊ အစပ်လိုက တောင်းပါ။
သုံးဆောင်ပါခင်ဗျား။ ကောင်းတယ်။
ဆီချက်မှန်ရင် ပူပူနွေးနွေးစားရတယ်။ အများအားဖြင့် ဟင်းချိုမှုန့် သုံးလေ့ရှိတယ်။
တခြားအပိုအဆာတွေ မလို။ ပဲငန်ပြာရည် မသုံးပါ။ နနွင်းမှုန့် မသုံးပါ။
ခေါက်ဆွဲအမျိုးအစား ကောင်းရမယ်။
တပွဲ ၇၅ ပြား။ တရုပ်တန်းမှာနေတဲ့ သူငယ်ချင်းအိမ်လိုက်သွားရင် အလကားစားရတယ်။ ကျေးဇူး။
(ပုံအတွက် ကျေးဇူး)
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ
Comments
Post a Comment