အုန်းထမင်း
ဒီနေ့ မိတ်ဆွေတဦးအိမ်က နေ့လယ်စာဖိတ်ကျွေးပါတယ်။ ကျေးဇူး။ အုန်းထမင်းစားခဲ့ရတယ်။ ကောင်းတယ်။
ထမင်းစားရင် ညောင်ပင်ဝန်းက အုန်းထမင်းအကြောင်းလေး ပြောလိုက်တယ်။ အုန်းထမင်း ကြက်သားဟင်းနဲ့ တပွဲ တကျပ်ခွဲ။ တပွဲရယ်လို့တော့ မဟုတ်။ အင်ဖက်နဲ့ထုပ်ထားတာ။ တထုပ်။ သရက်သီးပေါက်ချဉ်နဲ့ ငရုပ်သီးတောင့်လုံးကြော်ပါသေးတယ်။
ဆေးကျောင်းသားဘဝ ၇ နှစ်အတွင်း မုံရွာနဲ့ မန္တလေးကြား အခေါက်ပေါင်း မရေမတွက်သွားလာရင်း စားဖြစ်ပါတယ်။
အဲဒီခေတ် (၁၉၆၅-၁၉၇၂) က မုံရွာကနေ မန္တလေး ရထားခက ၃ ကျပ်ပြား ၆၀။ ရန်အောင်မန်းကားခ တကျပ်ခွဲ။ ကားလေးတွေဆွဲတော့ ၂ ကျပ်။ အလ္လကပ္ပဘူတာမှာ တခါသုံးမြေရေအိုးက တမတ် (၂၅ ပြား) က ဈေးအကြီးဆုံး။
မှတ်မိသလောက် ကျွန်တော်ငယ်ငယ်က စားရတဲ့ အုန်းထမင်းမှာ သကြားထည့်မချက်ပါ။ အခုခေတ်မှာ ဘာချက်ချက် သကြား ဒါမှမဟုတ် ထန်းလျက် ထည့်ချက်နေကြာတွေ့ရတယ်။ ဆီးချိုရှိသူတွေ သတိထားသင့်ကြပါတယ်။
၂၀၁၈ ခုနှစ်က အလည်ပြန်တော့ ညောင်ပင်ဝန်းကို အသွားအပြန် ၃ ခေါက် ဖြတ်ခဲ့ပါတယ်။ စားသောက်ဆိုင်တွေရှိရာမှာ တမင်တကာ နားတယ်။ ဝက်မလွတ်ငှက်ပျောပင် တချို့တွေ့ခဲ့ပါတယ်။ စာကလေးသံ၊ ချိုးအသံတွေ နည်းသွားသလား မသိ။
ညောင်ပင်ဝန်းတံတားကတော့ ခပ်နန။ မူးမြစ်ရေ ဆက်စီးနေသေးတယ်။
ဒေါက်တာတင့်ဆွေ

Comments
Post a Comment